Wat we doen

Time2Yoga biedt Hybride Yoga lessen aan. Wat wij Hybride Yoga noemen is geen traditionele yoga maar een combinatie van gerichte beweging en ontlede yoga. Deze is ontstaan uit de klassieke yogahoudingen, Yoga Medicine® training, de Yoga Detour® methode en biomechanische wetenschap.

Wij spreken vooral sportieve mensen aan, waaronder lopers, maar hybride yoga kan evengoed voor iedereen die te kampen heeft met de gevolgen van een stressvol leven. Want wat geldt voor lopers geldt ook voor niet-lopers.

Yoga helpt ons beter voelen in ons lijf, en leert ons lichaam en geest te kalmeren.

1. Yoga voor lopers

(en bij uitbreiding triatleten, wielrenners en alle andere sporters)

Hybride Yoga: Wat is dat?

Wat wij Hybride Yoga noemen is geen traditionele yoga maar een combinatie van gerichte beweging en ontlede yoga. Deze is ontstaan uit de klassieke yogahoudingen, Yoga Medicine® training, de Yoga Detour® methode en biomechanische wetenschap.

Ook al heb je het druk en wil je in je schaarse vrije tijd het liefst lopen, om deze redenen wil je doelgerichte hybride yoga in je trainingsroutine inlassen:

  • helpt om pijn en blessures te voorkomen
  • geeft je energie voor de ganse dag
  • helpt om nog verder of sneller te lopen
  • geeft mentale focus en rust
  •  … en is NIET alleen voor lenige mensen

Waarom zouden sporters ook aan yoga moeten doen?

Flexibiliteit

De meeste lopers zijn het al gewoon om te stretchen voor en na het lopen, maar door yoga in de mix te steken til je je flexibiliteit naar een hoger niveau, zowel ter preventie van blessures als om spierpijn te verminderen na het trainen.

Mobiliteit

Het regelmatig beoefenen van yoga verbetert niet alleen je flexibiliteit maar helpt ook je mobiliteit. Met mobiliteit bedoelen we hoe goed je gewrichten kunnen bewegen binnen een bepaalde reikwijdte (range of motion). Het niet onderhouden van je mobiliteit kan zowel je flexibiliteit dwarszitten als je sportprestaties. (bv. zwemmen: schoudermobiliteit)

Stabiliteit en kracht

De soms complexe houdingen en bewegingen dagen je spieren en je balans uit waardoor het ook een perfecte work-out voor je core is en je houding verbetert. Krachttraining en yoga gaan hand in hand; het risico op blessures wordt verkleind en het herstel tussen trainingen verloopt vlotter.

Focus

Voor lange afstandslopers is het mentale aspect niet te onderschatten; het is een "mental game". Het repititieve bewegen gedurende lange tijd kan een behoorlijke fysieke maar ook mentale uitdaging zijn. Yoga traint je om in het moment te blijven en te werken aan je mentale focus en weerbaarheid.

Herstel

Het inlassen van recovery-yoga tussen trainingen bevordert het herstel. Het opnemen van yoga in je trainingsroutine maakt een completere atleet van je, met minder (spier)pijnen en beter bestand tegen veelvoorkomende loperskwaaltjes en blessures.

2. Yoga voor iedereen

Waarom zou je aan yoga doen?

Flexibiliteit

Stijve spieren kunnen het ons moeilijk maken om alledaagse activiteiten uit te voeren zoals sokken aantrekken, achterom kijken in het verkeer,… Het in stand houden van voldoende flexibiliteit is een essentieel onderdeel van de totale gezondheid van het lichaam.

Mobiliteit

mobiliteit is de mogelijkheid om vrij en makkelijk te bewegen. Denk hierbij aan de soepelheid waarmee de gewrichten kunnen bewegen. Denk aan reiken, bukken, poetsen, tuinieren, …

Stabiliteit en kracht

Trappenlopen, boodschappen doen, kinderen op de arm dragen, fietsen en zelfs gewoon rechtop staan. Door onze stabiliteit te verbeteren, kunnen we deze activiteiten gemakkelijker en veiliger uitvoeren.

Focus

Focus! Want we willen deadlines halen, een huishouden runnen en de rust bewaren in het drukke verkeer.

Herstel

Bij stressvolle periodes, burn-out of bore-out kan yoga je op weg helpen naar herstel

Yoga op maat

Persoonlijk hybride yogaplan

Je eigen gepersonaliseerde flow oefen je zelf thuis, waar en wanneer het jou uitkomt.

Natuurlijk niet zomaar, wij zetten kwalitatieve begeleiding steeds op de eerste plaats. Het risico op het verkeerd uitvoeren van houdingen wordt op deze manier uitgesloten. Efficiëntie is gegarandeerd. In 3 afspraken wordt er voor jou een persoonlijk beweegplan ontwikkeld waarmee je zelf aan de slag kunt. Op je eigen tempo, waar je wilt, zo vaak je wilt.

Details op lesaanbod en tarieven